Category Archives: Uncategorized

Interreg – IPA CBC 2014-2020

Во рамките на проектот  „Градење капацитети за одржливо користење на екосистемските услуги од страна на локалните заедници во планинските региони (CAPLOCOM)“ . Проектот е финансиран од: Преку граничната програма за соработка: Interreg – IPA CBC 2014-2020, помеѓу Р. Бугарија и … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Завршна конференција – Разлог

21-22.05.2022 година хотел Тера комплекс – Разлог, Завршна конференција на проектот „Градење капацитети за одржливо користење на екосистемските услуги од страна на локалните заедници во планинските региони“ (CAPLOCOM) Проектот е финансиран од: Преку граничната програма за соработка: Interreg – IPA … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Состанок во Македонска Каменица

10.05.2022 Македонска Каменица, Состанок на партнерите: Агенција за економски развој од Разлог, Еколошко друштво Здравец 2002 од Македонска Каменица и Шумарски институт од Софија во проектот ” Градење капацитет за одржливо користење на екосистемските услуги од страна на локалните заедници … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Песна од ЕД Здравец 2002 за ЖФК Каменица Саса

Песна за Женски фудбалски клуб Каменица Саса од Еколошко друштво Здравец 2002 во изведба на Бенд Replay. ЕД Здравец 2002 секогаш е поддржувач на младите во развој на спортот и заштита на животната средина.     https://www.youtube.com/watch?v=GVHGIJhNlsQ    

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Градење капацитети за одржливо користење на екосистемските услуги од страна на локалните заедници во планинските региони (CAPLOCOM)

Проект: Градење капацитети за одржливо користење на екосистемските услуги од страна на локалните заедници во планинските региони (CAPLOCOM)   Проектот е финансиран од Преку граничната програма за соработка: Interreg – IPA CBC 2014-2020, помеѓу Р. Бугарија и Р.С. Македонија, број … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Цивика Мобилитас – Охрид

4-6 мај 2022 год. Хотел Метропол во Охрид, Семинар во организација на Цивика мобилитас и МЦМС-Македонски центар за меѓународна соработка за “Средба за вмрежување 2022”.Грантисти на Цивика мобилитас со амбасадорката на Швајцарската конфедерација Вероник Улман.  

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Екосистемски услуги

Хотел Бистра – Маврово, семинар за “Екосистемски услуги”

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Цивика мобилитас – Скопје

Хотел Александар Палас, Скопје – ТЕМАТСКИ ФОРУМ „Државното финансирање за поголема одржливост на граѓанските организации“ организиран од страна на Цивика мобилитас.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Потписи за пешачка патека

Еколошко друштво Здравец 2002 од Македонска Каменица на терен за собирање на потписи од граѓаните за изградба на пешачка петека која ќе ги поврзува улицата Мирче Ацев со Магистралниот пат А3. Граѓаните во целост ја поддржуваат иницијативата на еколошкото друштво … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Екосистемски услуги – Берово

Семинар “Екосистемски услуги” во хотел Манастир – Берово организирана од страна на Фармахем.

Posted in Uncategorized | Leave a comment